ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σήμερα, θα μιλήσουμε για ένα θέμα που μας απασχολεί όλες. Πως πρέπει να φροντίζω την ευαίσθητη περιοχή. Συχνά μπορεί να νιώθουμε κνησμό ή να εκκρίνουμε υγρά με δυσοσμία. Πριν, λίγο καιρό είχα το καθιερωμένο ραντεβού με τον γυναικολόγο μου. Εκεί του έκανα τις κλασσικές ερωτήσεις όπως με τι προϊόν να καθαρίζω την περιοχή, σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πάμε λοιπόν να μάθουμε.


  • Καθαρισμός: Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής θα πρέπει να είναι καθημερινός. Χρησιμοποιούμε μόνο προϊόντα κατάλληλα για την περιοχή χωρίς έντονα αρώματα. Εγώ χρησιμοποιώ της APIVITA και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είναι πολύ απαλό και ήπιο με χαμομήλι και πρόπολη.
  • Πάντα μετά το μπάνιο-ντουζ στεγνώνουμε την περιοχή να μην έχει υγρασία. Το σκούπισμα και το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται από μπροστά προς τον πρωκτό απαλά για να μην ερεθίσουμε την περιοχή.
  • Αποτρίχωση: Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε ξυραφάκι στην περιοχή. Παρόλα αυτά εάν το κάνουμε, θα πρέπει να είναι ένα ξυραφάκι με πολλές λεπίδες και στρογγυλές καμπύλες για να αποφύγουμε τον ερεθισμό ή το κόψιμο.
  • Περίοδος: Τις ημέρες περιόδου ακολουθούμε σχολαστική φροντίδα. Πρώτον, προσέχουμε να είναι φιλικές και μαλακές οι σερβιέτες που επιλέγουμε. Δεύτερον, αλλάζουμε σερβιέτα τον αργότερο κάθε 3-4 ώρες ακόμη και εάν δεν έχουμε μεγάλη ροή.
  • Τέλος, δεν αμελούμε το ραντεβού με τον/την γυναικολόγο μας.

To άρθρο δεν είναι sponsored. Οι επιλογές είναι προσωπικές.


Posted

in

,

by

Comments

Γράψε μας την γνώμη σου.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: