Τα σωστά βήματα για μια τέλεια επιδερμίδα.

Όλες θα θέλαμε να έχουμε “αλαβάστρινη” επιδερμίδα. Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Τα βήματα είναι απλά και φυσικά δε παραλείπουμε κανένα.

  1. Το σωστό ντεμακιγιάζ. Δεν κοιμόμαστε βαμμένες , δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας ακόμη και αν δεν έχουμε βάλει foundation κατά τη διάρκεια της μέρας μας. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια καθαρισμού / αφαίρεσης μακιγιαζ , οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι ανοδικές.
  2. Άλλο ντεμακιαζ άλλο καθαρισμός. Πάντα μετά το ντεμακιγιαζ ότι προϊόν και αν χρησιμοποιούμε ( γαλάκτωμα, νερό miccellar,μαντιλάκι κλπ), θα πρέπει έπειτα να χρησιμοποιήσουμε κάποιον αφρό καθαρισμού ή σαπούνι ώστε να αφαιρεθεί κάθε ίχνος μακιγιαζ.
  3. Ενυδάτωση. Σημαντικό ρόλο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας αλλά και την λάμψη, κατέχει η ενυδατική μας κρέμα η οποία πρέπει πάντα να επιλέγετε με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση την δημοτικότητα της.
  4. Αντηλιακό! Χειμώνα/ Καλοκαίρι. Όλες τις εποχές και όλες της ημέρες πρέπει να βάζουμε αντηλιακό. Προσοχή. Να επιλέγετε αντηλιακά που δεν περιέχουν ρετινόλη (βιταμίνη Α) η οποία όταν έρχεται σε επαφή με τον ήλιο δημιουργεί πανάδες!
  5. Απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν έχετε πολύ λεπτή επιδερμίδα μπορείτε να το τοποθετείτε στο πρόσωπο σας ως μάσκα.
  6. Μάσκα ενυδάτωσης / καθαρισμού μία με δύο φορές την εβδομάδα.
  7. Το πιο σημαντικό βήμα. Να πίνετε νερό ,τσάι,χυμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας . Όσο πιο πολύ μπορείτε , τόσο καλύτερα για τον οργανισμό και την επιδερμίδα μας.
  8. Τέλος, προσοχή στις τροφές που καταναλώνετε. Τα πολλά γλυκά, τηγανητά , Junk Food δημιουργούν πρόωρη γήρανση.
Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.