Αποτέλεσμα δίχως κούραση

Η αρχή αυτού του άρθρου θα απευθυνθεί κατά κύριο λόγο σε γυναίκες και πιο  ειδικά σε κοπέλες και κορίτσια νεανικής ηλικίας!

Ο μόνος λόγος που εξειδικεύω την αρχή του συγκεκριμένου άρθρου είναι η πρεμιέρα και η συνεχής παρακολούθηση από το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, του Next Top Model.

Πριν σκεφτείτε ότι θα ξεκινήσω να μειώνω το σόου και ότι τα κορίτσια το κάνουν για τις καριέρες τους και πιστεύουν ότι είναι όμορφα, θα σας πω ότι δεν έχω καμία αντίρρηση. Το πρόβλημα είναι τα πρότυπα ομορφιάς που προσπαθούν να περάσουν στην γυναικεία νεολαία και κατά επέκταση στην νεανική κοινωνία.

Ο σκοπός κάθε τέτοιου σόου, είναι η προώθηση ενός τύπου ομορφιάς και σώματος. Το θέμα είναι ότι δεν βγαίνει σχεδόν κανένας από τους κριτές ή τους οίκους μόδας να επιβραβεύσει κάποια ή κάποιον για την υγεία του και ότι έχει ένα ωραίο αθλητικό σώμα, το μόνο που τους νοιάζει είναι αν « Χωράς στα εσώρουχα ή φορέματα του σχεδιαστή». Μόνο και μόνο από τέτοιες ατάκες που ακούγονται στην Ελληνική Τηλεόραση, μπορούμε να συμπεράνουμε το επίπεδό της…

Κάνοντας αυτήν την εισαγωγή, θα ήθελα να παρακαλέσω οποιοδήποτε διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο να βάλει καλά στο μυαλό του, ότι πάνω από όλα είναι η υγεία του και πρέπει να νιώθει ο ίδιος όμορφα μέσα στο σώμα του. Αφήστε τις κοινές γνώμες και τις κοινωνικές αποδοχές, ότι κάνετε το κάνετε για τον εαυτό σας.

Ας δώσουμε τώρα λίγο βάση στο πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ή να συντηρήσουμε το σώμα μας με απλές κινήσεις περνώντας καλά και δίχως κούραση.

Συνήθως, ο χρόνος είναι περιορισμένος. Οπότε καλό θα ήταν να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να το εκτελέσουμε χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και να βάλουμε το σώμα μας σε μια κατάσταση έντασης με μελλοντικά αποτελέσματα.

Η αρχή που προτείνω και κάνω ακόμα και εγώ σε φάσεις που θέλω να ενταχθώ σε διάφορα προγράμματα, είναι να ξεκινήσω να χτίζω λίγο την αντοχή μου ή με επιστημονικούς όρους την καρδιαγγειακή μας αντοχή. Οι περισσότεροι, θα το ξέρουν ως Cardio.

 01-walking-for-exercise-stroll-with-friends.jpg

O πιο σύνηθες τρόπος είναι το περπάτημα σε σταθερή ταχύτητα για ένα μισάωρο, με σκοπό να αυξήσω την διάρκεια της άσκησης μέσα στον επόμενο μήνα κατά 15 λεπτά.

Αφού πετύχουμε αυτόν τον στόχο, μπορούμε να αυξήσουμε την ταχύτητα που περπατάμε, δηλαδή να καταφέρουμε να διανύσουμε την ίδια απόσταση σε λιγότερο χρόνο.

Το σώμα αλλάζει όταν του δίνουμε ερεθίσματα για να αλλάξει. Οπότε κάθε φορά πρέπει  να το πιέζουμε λίγο παραπάνω. Όμως όταν λέω λίγο, το εννοώ! Ποτέ δεν μου άρεσαν οι υπερβολές.

Σας δίνω ένα παράδειγμα:

  • Την πρώτη μέρα ξεκινάτε να περπατάτε 2 Χιλιόμετρα και τα κάνετε σε 20 λεπτά.
  • Την επόμενη φορά προσπαθήστε να κάνετε 2,5 Χιλιόμετρα σε 25 λεπτά.

Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη! Όλα δρομολογούνται…

want-to-live-a-long-and-healthy-life-try-walking-faster

Προσπαθήστε να βάλετε αυτό το πρόγραμμα, 3 φορές την εβδομάδα και θα δούμε πως αλλιώς μπορούμε να το εμπλουτίσουμε.

Κάτι τελευταίο, που ο καθένας ξεχνάει να κάνει γιατί το θεωρεί άχρηστο, είναι οι διατάσεις. Καλό θα ήταν να κάνετε ένα 10λεπτο διατάσεις μετά την αερόβια σας, ώστε να μην πιαστείτε και για να έχουν οι μύες σας καλύτερη ελαστικότητα και δύναμη.

1245120-Sasha-Azevedo-Quote-I-don-t-think-I-ever-knew-just-how-great-it.jpg

Comments

Γράψε μας την γνώμη σου.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: